Eerste staat VS weigert hormoontherapie kinderen

Arkansas is de eerste staat in de Verenigde Staten die zich verzet tegen het geven van hormoontherapie en geslachtsoperaties bij kinderen die denken dat ze transmensen zijn. Alhoewel de gouverneur Asa Hutchinson zijn veto uitsprak, ging een meerderheid van het conservatieve parlement in de Zuidelijke staat toch akkoord met een verbod.


Transgender-atlete Cece Telfer wint nipt het 400m hordenlopen (Foto: Rudy Gonzalez/NCAA Photos via Getty Images)

Alhoewel Hutchinson zich kan vinden in de inhoud van het verbod, vindt hij als Republikein niet dat de overheid daarover zou moeten beslissen. Het kabinet van president Joe Biden heeft een wet aangenomen, Equality Act, die de rechten van onder andere transmensen moet beschermen. Echt succesvol is die wet niet, want inmiddels zijn al zestien staten bezig om de rechten van transgenders in te perken.

Daarbij moet je denken aan momenten dat een man die zich identificeert als vrouw, niet zomaar van de vrouwentoilet of meisjeskleedkamer gebruik kan maken. Ook worden transvrouwen verbannen van vrouwensporten.

Burgerrechtenbeweging ACLU vindt het allemaal maar verschrikkelijk en spreekt van discriminatie van minderjarige transgenders.