Schaatsster Anema naar Jumbo-Visma

Reina Anema schaatst volgend seizoen voor Jumbo-Visma. De 27-jarige Anema tekent voor twee seizoenen voor de schaatsploeg waar ze zich nu volledig kan richten op de sport.

"Ik vind het heel bijzonder dat ik de komende twee seizoenen voor het beste schaatsteam ter wereld uit mag komen", aldus Anema. "We staan aan de vooravond van het belangrijke olympische seizoen, dus toen Jac mij belde en vertelde dat ze een extra dame voor de allroundtrein zochten, was ik eerlijk gezegd een beetje verrast. Ik had niet verwacht dat er nog veranderingen in de ploeg zouden plaatsvinden."

"Ik kijk ernaar uit om in zo'n professionele omgeving aan de slag te gaan. De hele ploeg ademt topsport en alles is tot in de puntjes geregeld. Team FrySk voelde voor mij als een familie, mede dankzij mijn speciale band met coach Siep (Hoekstra, red.), met wie ik altijd fijn heb samengewerkt. Ik zat daar goed op mijn plek, maar deze kans kon ik niet laten lopen. Ik kijk met een goed gevoel terug op afgelopen seizoen. Tegelijkertijd weet ik dat het nog beter kan. Ik ga er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

Met het aantrekken van Anema zegt de schaatsploeg voor volgend seizoen compleet te zijn. Eerder werden Beau Snellink (afkomstig van TalentNED) en Tijmen Snel (doorgestroomd vanuit de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma) al toegevoegd. Hein Otterspeer vertrok na zeven seizoenen bij de schaatsploeg.