Pogacar klopt Roglic in het Baskenland

Tadej Pogačar heeft de derde etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam gezet. Op de steile slotklim naar Ermualde bleef de Sloveen zijn landgenoot Primo Roglič voor. In het algemeen klassement staat Roglič dan weer voor Pogačar.

Vandaag stond in de Ronde van het Baskenland de derde etappe op het programma, met op het einde een steil klimmetje met stijgingspercentages tot 20%. Maar voordat de renners aan het steile muurtje konden beginnen moesten eerst nog ruim 160 kilometer worden afgelegd.

Er zou lange tijd een kopgroep van zeven vooruit rijden. De kopgroep nam een ruime voorsprong, maar in aanloop naar de steile slotklim werden ze ingerekend en konden we ons gaan opmaken voor de strijd op het steile muurtje.

Vlak voor het opdraaien van de slotklim naar Ermualde konden we een streep zetten door twee favorieten voor de dagzege: Wilco Kelderman en Michael Woods. Het tweetal raakte betrokken bij een valpartij. Door de valpartij begonnen de Zuid-Amerikanen Sergio Higuita en Richard Carapaz met een kleine voorsprong aan de beklimming. Het tweetal werd snel teruggegrepen door Tadej Pogačar. De Sloveen probeerde het meermaals, maar zijn landgenoot Primo Roglič ging vlot mee in het wiel van de Tourwinnaar.

In de slotkilometer probeerde Roglič, maar ditmaal zat Pogačar op het wiel, waarna hij er met nog 200 meter te gaan uitkwam. Pogačar pakte zo de ritzege en door winst pakte hij ook vier extra bonificatieseconden op Roglič en volgt in het klassement nu op twintig seconden van zijn landgenoot.