CL: City en Real starten kwartfinales met winst

In de Champions League zijn dinsdagavond de eerste wedstrijden gespeeld in de kwartfinales. Manchester City kreeg bezoek van Borussia Dortmund, Real Madrid ontving Liverpool.

Pas na een kleine twintig minuten werd de eerste echte aanval op touw gezet, maar dat leverde wel gelijk een goal op: Riyad Mahrez kreeg plotseling de bal in de voeten, waarna hij Kevin De Bruyne in staat stelde de score te openen.

Tien minuten voor rust kwam Dortmund op gelijke hoogte, maar toch niet: Jude Bellingham had de keeper geraakt, zo oordeelde de scheidsrechter - onterecht, zo bleek. Na rust kregen beide teams forse kansen, maar een tweede goal wilde maar niet vallen.

In de slotfase viel er eindelijk weer wat te noteren: Marco Reus bracht de Duitsers dan toch op gelijke hoogte met nog een minuut of tien te spelen, maar in blessuretijd werkte Phil Foden de winnende 2-1 binnen.

Real Madrid kreeg Liverpool op bezoek en na een half uur werd er gescoord: de jonge Vinícius Júnior knalde de 1-0 binnen na een prachtige pass van Toni Kroos. Een paar minuten later was Kroos weer behulpzaam: dit keer kwam de bal via Trent Alexander-Arnold voor de voeten van Marco Asensio terecht, die de 2-0 erin wipte.

Kort na rust sloeg Liverpool terug: Diogo Jota's schot leverde niks op, maar Mo Salah stond perfect en tekende voor de 2-1. Halverwege de tweede helft ging het toch weer fout: Luka Modric stelde Vinícius in staat de bal door de benen van Nathaniel Phillips in het doel te krijgen. Het bleef bij 3-1, op 14 april is de return.