Politie krijgt twee tips binnen over liquidatie Ajax-hooligan 'Polletje'

De politie heeft twee tips ontvangen over de schutter die Martin van de Pol (Polletje) doodschoot op donderdag 4 maart. De tips zijn binnengekomen naar aanleiding van de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht van dinsdagavond, waarin aandacht werd besteed aan de zaak.


Beelden Opsporing Verzocht (Bron: YouTube)

Op de beelden die tijdens de uitzending werden getoond, was te zien dat de man vlak achter Van de Pol loopt en hem van dichtbij doodschiet. Volgens de politie handelde hij "ongelooflijk koelbloedig en berekenend".

Lees ook: Ajax-hooligan 'Polletje' doodgeschoten

De 56-jarige Martin van de Pol werd op donderdag 4 maart doodgeschoten in het bijzijn van zijn 7-jarige dochter, die hij net van school had gehaald. Volgens de politie had de dader Van de Pol de dag ervoor al opgewacht.

De dader heeft een getinte huidskleur en wordt 20 tot 25 jaar oud geschat. Hij is zo'n 1.85 meter lang en droeg een lichtkleurig mondkapje, donkere kleding en een broek met smalle pijpen. Hij had een dondere parkajas aan. mogelijk van het merk Krakatau.

'Blijf tippen'
De twee tips kreeg de politie tijdens de uitzending binnen, maar de politie denkt niet dat het bij de twee tips blijft: "Na een uitzending komen de tips vaak pas de volgende dagen binnen", laat een woordvoerder van de politie weten.

"Eén tip kan al de doorslaggevende tip zijn in zo'n zaak", vertelt de woordvoerder. "Wij roepen mensen op om te blijven tippen. Ook als je het idee hebt dat de info er niet toe doet kan het belangrijk zijn. Voor hetzelfde geld is dat het puzzelstukje dat de puzzel afmaakt."