MI6 wappert met trots de transgender vlag buiten

De Britse geheime dienst MI6 wappert voor het eerst met de transgender-vlag voor het hoofdkwartier in London. Richard Moore, ook bekend als 'C' (controller) hebben: "trans en non-binaire personen hebben de geheime dienst sterker gemaakt"

De vlag staat op het dak van het hoofdkwartier. Mr. Moore zegt verder: "We zijn trots om een werkplek te bieden waar trans en non-binaire mensen zichzelf kunnen zijn. Diversiteit maakt ons effectief en inclusiviteit maakt ons sterker." De vlag is gemaakt van blauwe, roze en witte strepen die traditionele mannelijke en vrouwelijke kleuren vertegenwoordigen met het wit voor mensen die van geslacht veranderen of die zich niet identificeren als een bepaald geslacht.  

MI6 voert sinds 2015 een regenboogvlag tijdens de Gay Pride en de geheime dienst wordt geprezen als een van de beste werkgevers voor LGBT+ -personeel.

In februari bood de heer Moore zijn excuses aan voor de behandeling van LGBT+ -mensen in het verleden door het bureau, en voegde eraan toe dat ze zich toendertijd zelf hadden beroofd van het 'beste talent' dat Groot-Brittannië te bieden heeft.

Hoewel relaties tussen personen van hetzelfde geslacht in 1967 werden gedecriminaliseerd, bleef het verbod op LGBT+ -mensen die in de agentschappen en de diplomatieke dienst dienden van kracht tot 1991 na een reeks spionageschandalen uit de Koude Oorlog.

Guy Burgess en Anthony Blunt, van de beruchte spionnenkring van Cambridge die in 1951 naar de Sovjet-Unie overliep, waren homo, terwijl een derde, Donald Maclean, mogelijk biseksueel was. 

In de jaren vijftig werd, held uit de Tweede Wereldoorlog codebreker en wiskundige, Alan Turing gedwongen GCHQ te verlaten toen bleek dat hij een homoseksuele relatie had. Daarna werd hij chemisch gecastreerd. Later maakte Turing op 41-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.

In 2013 verleende de koningin hem postuum gratie, slechts de vierde die sinds de Tweede Wereldoorlog onder het Koninklijk Voorrecht van Barmhartigheid werd verleend.