Wereldkampioen Price mist Premier League Darts door corona; Wade is zijn vervanger

Wereldkampioen darts Gerwyn Price is positief getest op corona en moet de Premier League, die vanavond begint, laten schieten. James Wade is zijn vervanger, aangezien hij (na de huidige deelnemers) het hoogst op de wereldranglijst staat. Wade was al aanwezig in Milton Keynes als stand-in en moet nu dus invallen. Hij neemt het eerste speelronde ronde op tegen Gary Anderson.

Voor Michael van Gerwen betekent het afhaken van Price een grote concurrent minder. De Brabander zag in de 36-jarige Welshman een van zijn grootste uitdagers tijdens deze editie van de Premier League. Wereldkampioen Price heeft bepaald geen goed huwelijk met het normaal gesproken rondreizende circus. Bij zijn drie eerdere deelnames reikte hij nog nooit tot de laatste vier.

Price werd net als alle andere deelnemers zondag getest in Milton Keynes. Hij bleek als enige positief en is meteen in quarantaine gegaan. De eerste negen speelronden worden vanaf maandag verdeeld over twee losse weken (5 tot en met 9 april en 19 tot en met 22 april) in Milton Keynes. Na de negende speelronde op 22 april zijn de laatste twee darters van het klassement uitgeschakeld.

Wade behoorde aanvankelijk dus niet tot het keurkorps van tien darters. "Opnieuw ben ik er om onverklaarbare redenen niet bij”, aldus Wade eerder bij Sky Sports. "Ik ben wel vaker onterecht niet toegelaten, maar deze keer had ik toch zeker een uitnodiging verdiend. Het lijkt wel of mijn prestaties er niet toe doen.”

Wade werd door de PDC naar alle waarschijnlijk onder meer afgerekend voor zijn snelle uitschakeling (derde ronde) bij het laatste WK. De 37-jarige Brit won vervolgens recent wel de UK Open en staat nu vierde op de wereldranglijst. Michael van Gerwen is de enige Nederlandse deelnemer aan de Premier League. Hij neemt het vanavond op tegen de Belg Dimitri van den Bergh.

2021 Premier League
Night One - Monday April 5
Nathan Aspinall v Glen Durrant
Rob Cross v Jose de Sousa
Peter Wright v Jonny Clayton
James Wade v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Dimitri Van den Bergh

Night Two - Tuesday April 6
Gary Anderson v Jose de Sousa
Jonny Clayton v Glen Durrant
Dimitri Van den Bergh v Nathan Aspinall
Michael van Gerwen v Peter Wright
James Wade v Rob Cross

Night Three - Wednesday April 7
Rob Cross v Michael van Gerwen
Glen Durrant v Dimitri Van den Bergh
Peter Wright v Gary Anderson
Nathan Aspinall v James Wade
Jose de Sousa v Jonny Clayton

Night Four - Thursday April 8
Dimitri Van den Bergh v Peter Wright
Jonny Clayton v Rob Cross
Jose de Sousa v Nathan Aspinall
James Wade v Michael van Gerwen
Gary Anderson v Glen Durrant

Night Five - Friday April 9
Gary Anderson v Jonny Clayton
Peter Wright v Rob Cross
Michael van Gerwen v Nathan Aspinall
James Wade v Glen Durrant
Dimitri Van den Bergh v Jose de Sousa