Van Vleuten wint na tien jaar opnieuw Ronde van Vlaanderen

Annemiek van Vleuten heeft tien jaar na haar eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen opnieuw de Belgische klassieker gewonnen. De 38-jarige Nederlandse reed op de laatste beklimming, op dertien kilometer van de streep, weg haar concurrentes en verdedigde met succes haar voorsprong. Lisa Brennauer sprintte gepaste afstand naar de tweede plaats, voor Grace Brown.

Annemiek van Vleuten was een van de grote favorieten voor de zege, nadat ze eerder deze week Dwars door Vlaanderen won. Op 45 kilometer van de streep liet de 38-jarige Nederlandse zien dat ze goede benen en versnelde op de Kanarieberg. Niet veel rensters konden de Europees kampioene volgen, maar niet veel later viel het weer stil en kon een grote groep rensters weer de aansluiting maken.

Op de voorlaatste beklimmig, Op de Oude Kwaremont, verzorgde Anna van der Bergen het tempo en bleef er nog maar een kleine groep over, waarna Van Vleuten op de Paterberg haar versnelling plaatste. Ze had aan de top een voorsprong van vijf seconden, op een groep van zeven rensters. Met nog ruim tien kilometer te gaan bouwde Van Vleuten haar voorsprong langzaam uit en won met ruime afstand haar tweede Ronde van Vlaanderen. In de achtergrond sprintte Lisa Brennauer naar de tweede plaats, voor Grace Brown.