Debutant Acosta wint Moto3-race Qatar vanuit pitstraat

Op het Losail International Circuit is de tweede race van het jaar in de Moto3 verreden. Na de Grand Prix van Qatar was het zondag tijd voor de Grand Prix van Doha, verreden op hetzelfde circuit en wederom goed voor flink wat actie.

De race ging van start met Jaume Masia op poleposition, voor Jeremy Alcoba en Gabriel Rodrigo. Bij de start greep Rodrigo de leiding, Darryn Binder en Tatsuki Suzuki sloten aan, gevolgd door Masia, Andrea Migno, Xavier Artigas, Niccolo Antonelli, Kaito Toba, Alcoba en Izan Guevara.

In de eerste ronden kregen we het bekende Moto3-beeld te zien: veel wisselingen van posities voorin, waar de een na de ander wel even de leiding in handen had. Rodrigo was er echter wel de stabiele factor, Migno, Masia en Binder waren ook wel constant in de voorste regionen te vinden.

Met zeven ronden te gaan schoven Artigas en Carlos Tatay onderuit, Filip Salac viel even later voorin de kopgroep ook weg. Vier ronden voor het einde ging het voorin fout: Alcoba remde te laat, tikte het achterwiel van leider Binder aan en schoof onderuit, waarbij hij John McPhee mee onderuit nam - de Brit, die een stijgerende Honda tegen z'n hoofd kreeg, kwam boos verhaal halen en deelde zelfs een schop uit.

Bij het ingaan van de slotronde werd de leiding overgenomen door niemand minder dan debutant en supertalent Pedro Acosta, die wegens te agressief rijden in de vrije trainingen nota bene vanuit de pitstraat was gestart. Acosta sloeg gelijk een gaatje naar Binder, terwijl onder meer Masia en Sasaki hevig duelleerden om de derde plek.

In de laatste bochten sloot Binder aan bij Acosta, maar hij kwam nét tekort om uit de slipstream te komen en de winst te pakken. Acosta debuteerde een week eerder met plek twee en pakte zo in zijn tweede Grand Prix gelijk de overwinning, nota bene vanuit de pitstraat. Binder finishte als tweede, Antonelli bleef Migno nog nét voor in de strijd om plek drie.