Koopmeinders vreest Ajax-uit te moeten missen na rode kaart

Teun Koopmeiners is bang dat hij na de snelste rode kaart in de clubgeschiedenis van AZ Ajax-uit op 25 april moet missen. Zaterdagavond was hij al aan het proberen om er met een korte schorsing vanaf te komen. "Daarom wil ik ook duidelijk maken dat het niet mijn intentie was om hem te raken."

Slechts vier minuten en twintig seconden waren er gespeeld toen Koopmeiners Vangelis Pavlidis raakte en door Kevin Blom bestraft werd met een rode kaart. "Een heel ongelukkig moment", noemt de captain van AZ het bij ESPN. "Het is totaal niet mijn intentie om hem vies te raken. Hij is net wat eerder. Ik ben al in beweging dus ik kan geen kant op. Neemt niet weg dat ik hem pijnlijk raak. Ik wist wel gelijk hoelaat het was, ja. Ik voelde dat ik hem raakte en wist dat de scheidsrechter geen andere kant op kon", aldus Koopmeiners.

Het is nu afwachten wat de tuchtcommissie gaat doen met Koopmeiners, maar de AZ-captain wil met het oog op Ajax-uit, de wedstrijd die volgt na het duel met Sparta Rotterdam, duidelijk maken dat er van opzet geen sprake was: "Ik dacht er gelijk aan. Daarom wil ik dit duidelijk maken: het is geen doodschop. Het is wel heel ongelukkig."

Trainer Pascal Jansen is zeer trots op zijn ploeg. "Gisteren stonden we pas weer compleet op het trainingsveld. Als je dan na vijf minuten zo'n domper krijgt en dan dit op de mat legt. Daar ben ik heel trots op. Teun doet het niet bewust, maar het was terecht rood", vond Jansen, die zijn ploeg liefst drie keer zag scoren. De eerste twee keer werd de goal echter afgekeurd. "Ik vroeg nog aan Allard (VAR Allard Lindhout, red.) of hij een shirtje van Willem II had gekregen omdat hij ons steeds dwars zat", grapte Jansen. "Gelukkig schoten we die derde ook nog binnen. We staan nu op de tweede plek, maar PSV speelt morgen nog. We moeten dit volhouden."