Brugge en Antwerpen komende zes jaar om en om startplaats Ronde van Vlaanderen

De start van de Ronde van Vlaanderen keert terug naar Brugge. Vlaanderens Mooiste zal de komende zes jaar afwisselend starten tussen Antwerpen, de huidige startplaats van de Ronde en Brugge. Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, maakte dit voor de start van de wedstrijd bekend.

In 2022, 2024 en 2026 zal het ‘Heeren, vertrekt’ klinken in Antwerpen. In 2023, 2025 en 2027 zal de Ronde vertrekken vanuit Brugge. De wielerklassieker startte bijna twintig jaar lang in Brugge, tot Antwerpen de startplaats in 2017 het stokje overnam.

Het contract tussen Flanders Classics en de stad Antwerpen loopt dit jaar af en dus was er voor Brugge weer een kans om De Ronde de stad aan te laten doen. De stad besloot om niet tegen Antwerpen op te bieden, maar juist de samenwerking te zoeken. De twee steden dienden dan ook een gezamenlijk voorstel ingediend bij Flanders Classics, en met succes.

“Ik denk dat we hier veel veel mensen, zeker de Vlaamse koersliefhebber ook, gelukkig mee maken”, aldus Van Den Spiegel. “Zo kunnen we de Ronde van Vlaanderen nog wat extra grandeur geven en er nog meer Vlaanderen van maken.”