FOK! Wat een weer: bewolkt, later geleidelijk zonnig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is het eerst bewolkt en vrijwel overal droog. In de middag komt er vanuit het westen meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 11°C. De wind neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig en draait van noordwestelijke naar westelijke richtingen.

Komende nacht is er eerst weinig bewolking. In de loop van de nacht raakt het van het noordwesten uit bewolkt en trekt een gebied met (buiige) regen zuidoostwaarts. De minima liggen rond 5°C. De wind is westelijk, matig, aan de kust krachtig of hard. In de loop van de nacht draait de wind in het noorden en midden naar noordwest.

Maandag overdag trekt de regenzone snel zuidwaarts en klaart het op. Van het noordwesten uit volgen enkele buien, die gepaard kunnen gaan met hagel en (natte) sneeuw en lokaal komt ook onweer voor. De buien worden afgewisseld door felle opklaringen. De maxima liggen rond 7°C, maar in intensieve buien daalt de temperatuur naar enkele graden boven nul. De noordwestenwind is vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en aan zee krachtig tot hard, in het Waddengebied later stormachtig, 8 Bft. Vooral bij buien is er kans op zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. In de avond trekt de wind in het noordelijk kustgebied mogelijk nog verder aan. (Bron: KNMI)

 Het is mooi wandelen tussen Hilversum en Baarn (Foto: DJMO)
Het is mooi wandelen tussen Hilversum en Baarn (Foto: DJMO)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.