'Over vijf jaar 35 procent agenten met migratieachtergrond'

Het nationale politie-apparaat gaat de komende jaren vol in de woke-modus. In het actieplan 'Politie voor iedereen' staat dat binnen vijf jaar 35 procent van de agenten een migratie-achtergrond moet hebben. Er is nog niets bekend over het includeren van islamitische transseksuelen, non-binaire blauwharigen of shag-rokende gehandicapten.

Het plan moet in ieder geval leiden tot een 'drastische verandering' in het personeelsbestand. De kans doet zich de komende jaren voor, omdat veel van de 63.000 agenten in die periode met pensioen gaat en er ruimte komt voor 17.000 nieuwe agenten. "Dit is dé kans om te investeren in diversiteit en in een nieuwe cultuur om echte veranderingen te bewerkstelligen", aldus Martin Sitalsing, één van de coördinatoren van het actieplan.

Sitalsing ziet vooral winst voor wijkagenten in buurten waar 80-90 procent een niet-westerse afkomst heeft. Blijkbaar heeft Sitalsing niet geleerd van resultaten uit het verleden. Diversiteit en inclusiviteit worden de toverwoorden voor de politie.

Etnisch profileren ligt ook onder het vergrootglas. "We hebben daar onder meer virtualrealitytrainingen voor georganiseerd", aldus Sitalsing. "Vanuit reële praktijksituaties kunnen we dan trainen op onbevooroordeeld waarnemen en controleren." Daarnaast heeft de politie een app ontwikkeld waarin agenten kunnen zien wie ze gecontroleerd hebben.

Eerdere pogingen om tot een diverser personeelsbestand te komen strandden hopeloos, maar Sitalsing is positief. "We kunnen laten zien aan mensen met een migratieachtergrond dat de politie een aantrekkelijke werkgever is. We hebben nu een momentum te pakken vanwege de druk en aandacht van buitenaf over diversiteit."