FOK! Wat een weer: kouder, maar droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In de vroege ochtend is het hier en daar nevelig en zijn er met name in het oosten wolkenvelden. Verder wordt het vandaag overwegend zonnig en blijft het droog. In de loop van de middag en avond komen er vooral in het noorden opnieuw enkele wolkenvelden voor. Doordat er van het noorden uit koelere lucht binnenstroomt zijn de temperatuurverschillen tussen noord en zuid groot. Op de Wadden wordt het niet warmer dan een graad of 9, in het midden rond 15°C, terwijl het in Zuid-Limburg nog plaatselijk 22°C wordt. De wind draait overal naar noord tot noordoost en neemt toe naar matig, aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig.

In de nacht naar vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft droog. Het kwik daalt naar omstreeks 4°C bij een zwakke tot matige noordelijke wind. Aan zee en op het IJsselmeer kan de wind af en toe vrij krachtig zijn.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt met vooral in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden. In de loop van de middag en avond trekt wat dikkere bewolking van noord naar zuid over het land en kan er een spat regen vallen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot 13°C in Zuid-Limburg. Er staat een meest matige noordenwind, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind in de loop van de dag toe naar vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

 

Waterpret in de nieuwe omgeving van het oude gemeentehuis in Winterswijk (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.