Spectaculaire dirtrace NASCAR Cup Series gewonnen door Logano

Spanning ende sensatie in de NASCAR Cup Series: voor het eerst in een ruime halve eeuw werd op het hoogste niveau geracet op dirt, de ondergrond waar veel Amerikaanse coureurs in hun jeugd de kneepjes van het vak leerden kennen. De Bristol Motor Speedway, The Last Great Collosseum, werd volgegooid met het spul en met een dag uitstel vanwege hevige regenval kon er geracet worden.

De race ging van start met Denny Hamlin en Ryan Blaney voorop en een heleboel halfscheef rijdende auto's achter ze aan, waarbij Kyle Busch in no-time de leiding pakte. Die kwam echter al snel de pitstraat in: er sloeg zoveel modder naar binnen dat de motor oververhit raakte.

Martin Truex Jr, een paar uur eerder winnaar van de Trucks-race, nam overtuigend de eerste plek over en na veertig ronden werd de boel geneutraliseerd: Aric Almirola tikte zich in de rondte en werd vervolgens nog eens meer dan eens geraakt - leider Truex glipte er maar nét tussendoor.

De herstart volgde met Truex op kop, voor men met de ogen kon knipperen wapperde het geel alweer: William Byron tikte Ryan Newman in de rondte, ook onder meer Kevin Harvick en Chase Briscoe kregen een tik. Na een korte onderbreking konden we door: herstart, Truex op kop...gele vlag, dit keer ging Christopher Bell rond, waarna Kyle Larson en Ross Chastain hem raakten.

Truex bleef de touwtjes stevig in handen hebben: uitgerekend de coureur zonder noemenswaardige dirtervaring won de stage, voor Byron en Hamlin. De volgorde was bij de herstart hetzelfde, maar Daniel Suarez kwam snel naar voren, viel na een tijdje de dominante Truex aan en ging er zowaar voorbij.

Ook Byron ging voorbij Truex en met Suarez op kop werd na 150 van de 250 ronden de tweede geplande competition caution afgeroepen, zodat de banden gewisseld en de brandstof aangevuld kon worden. Met Suarez en Byron voorop begonnen de laatste honderd ronden, de caution volgde seconden later voor een aanvaring met onder meer Bowman, Larson, Blaney en Kyle Busch.

Met dezelfde drie voorop werd het groen weer gezwaaid, wat dit keer een half rondje duurde alvorens Briscoe in de rondte ging. Het verhaal was verder weer vergelijkbaar: groen, Suarez op kop, Cody Ware in de rondte...caution. Bij de volgende herstart nam Logano de leiding en hij won de stage, voor Suarez en Hamlin.

Hamlin opende bij de volgende herstart de aanval op Logano, die het na een mooi duel af kon slaan. Logano ging op weg naar de winst, tot 'dirtspecialist' Mike Marlar met een lekke band spinde, vier ronden voor het einde. Er moest zo nog even geknokt worden, maar ook in overtime was Logano de beste: hij won, voor Ricky Stenhouse en Hamlin.