Oranje neemt na rust afstand van Gibraltar

Het Nederlands elftal heeft de derde WK-kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal 2022 met 0-7 gewonnen van Gibraltar. Bij rust was het nog maar 1-0 in het voordeel van Oranje, maar in de tweede helft liep het team van Frank de Boer weg en werd het uiteindelijk 0-7.

Vooraf aan de wedstrijd was niet de vraag of het Nederlands elftal ging winnen, maar met hoeveel. Oranje kreeg in de eerste genoeg kansen om de score te openen. Pas in de 41ste minuut zou het Nederlands elftal op voorsprong komen via Steven Berghuis. De aanvaller van Feyenoord maakte net zoals tegen Letland de openingstreffer.

In de tweede helft werd er aanvallend gewisseld door bondscoach Frank de Boer en dat zou goed uitpakken voor het Nederlands elftal, al kreeg Oranje in het begin van de tweede helft nog een tegenvaller ze verwerken. Daley Blind viel uit met op het oog ernstige knieblessure.

Niet veel later kwam Oranje op 2-0 dankzij Luuk de Jong. De spits werkte een lage voorzet van Berghuis. En daarna ging het snel. Na een uur viel de derde goal: een vrije trap van Depay ging er gelukkig in. Een minuut later maakte Georginio Wijnaldum met een hard schot de 4-0. En twee minuten later maakte invaller Donyell Malen de nummer vijf van de wedstrijd.

Na de 5-0 was het even wachten op meer doelpunten. In de slotfase van de wedstrijd wist Nederland nog twee te scoren via invaller Donny van den Beek en Depay. Beide doelpunten kwamen uit een voorzet van linksback Owen Wijndal.

Goed nieuws kwam er voor Oranje uit Istanboel, waar Turkije na een 3-1 voorsprong met 3-3 gelijkspeelde tegen Letland. Nederland staat nu tweede in groep G met een punt minder dan Turkije, dat de kwalificatiereeks was begonnen met knappe overwinningen op Oranje (4-2) en Noorwegen (0-3).