FOK! Wat een weer: een heerlijke dag

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Overdag is het zonnig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot 24°C in het zuiden, lokaal is een zomerse 25°C niet uit te sluiten. In de loop van de middag en in de avond komt er van het westen uit wat sluierbewolking binnen, het blijft droog. De wind draait via zuid naar west en is zwak tot matig.

In de nacht naar donderdag is het droog met enkele wolkenvelden. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noorden tot 8°C in het zuiden. De wind is zwak en veranderlijk. Later steekt er in het noorden een matige noordelijke wind op.

Donderdag overdag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Doordat er van het noorden uit koelere lucht binnenstroomt zijn de temperatuurverschillen tussen noord en zuid groot. Op de Wadden wordt het niet warmer dan een graad of 9, terwijl het in het uiterste zuiden nog ca. 20°C wordt. De wind draait overal naar noord tot noordoost en neemt toe naar matig, aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 

Afgelopen weekend, toen het nog bewolkt en fris was (Foto: Rob)
Afgelopen weekend, toen het nog bewolkt en fris was (Foto: Rob)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.