Lowes domineert GP van Qatar in Moto2, Bendsneyder 9e

Op het Losail International Circuit is ook het nieuwe jaar in de Moto2 begonnen. De Grand Prix van Qatar was niet de spannendste ooit, hoewel dat in de Moto2 een veelvoorkomend beeld is. 

De race begon met Sam Lowes op poleposition, debutant Raul Fernandez naast hem en niemand minder dan Bo Bendsneyder op de derde startplek. De beste start was zowaar voor Bendsneyder, die de leiding pakte, maar wel gelijk gepasseerd werd door de van plek vier vertrokken Marco Bezzecchi - ook Lowes kwam een paar bochten later langszij.

Vanuit de slipstream kwam Fernandez snel langs Bendsneyder, die de als tiende gestartte Jake Dixon achter zich aan kreeg. Ook de Brit kwam er voorbij, net als Remy Gardner niet veel later, waardoor Bendsneyder inmiddels op plek zes reed. Vooraan moest Bezzecchi zich gewonnen geven tegen Lowes en Fernandez, waarbij Lowes een klein gaatje begon te slaan.

Gardner kwam richting de helft van de race ook lekker naar voren, passeerde Bezzecchi en Fernandez en nam plek twee in beslag, terwijl Bendsneyder ook gepasseerd werd door Fabio Di Giannantonio en Jorge Navarro. Fernandez moest het tempo in de slotronden laten gaan, Bezzecchi en Di Giannantonio passeerden hem en begonnen een duel om de derde plek.

De overwinning van Lowes kwam geen seconde meer in gevaar, net als de tweede plek van Gardner. Di Giannantonio drukte zijn motor binnendoor bij Bezzechi, die op de streep nét tekort kwam om hem terug te pakken. Fernandez debuteerde met plek vijf, Bendsneyder eindigde uiteindelijk op een toch wel nette negende plek.