Van Aert de sterkste in Gent-Wevelgem

Wout van Aert heeft de Vlaamse voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem gewonnen. De Belg van Jumbo-Visma was na een vlucht van 180 kilometer de snelste van een kopgroep van zeven renners. Voor Van Aert was het zijn eerste zege in een kasseiklassieker.

Corona zorgde ervoor dat twee ploegen (Bora-hansgrohe en Trek-Segafredo) niet aan de start kwamen in de Belgische klassieker over 254 kilometer. Vanuit de start vertrokken vier renners vanuit het peloton: Laurenz Rex, Yevgeniy Fedorov, Daniel Arroyave en Stefan Bissegger. Het viertal kreeg een mooie voorsprong van het peloton.

Toch zou het viertal nooit lang vooruit rijden, want met nog 180 kilometer te rijden trok Team BikeExchange het in waaiers. De Australische ploeg was het best vertegenwoordigd met vier renners in de eerste waaier, met daarbij hun kopman Michael Matthews. Ook Wout van Aert had zich niet laten verrassen, net zoals Sam Bennett, Europees kampioen Giacomo Nizzolo en Matteo Trentin. De kopgroep bestond uiteindelijk uit 21 renners.

De eerste waaier had een voorsprong van een goede minuut op de tweede waaier, waar vooral Alpecin-Fenix samen met Deceuninck - Quick Step het werk deden. De beide ploegen probeerde met verschillende renners het gat naar de kopgroep te dichten, maar ze kwamen niet meer in het wiel van de kopgroep, waardoor de winnaar in de kopgroep zat.

Na de derde beklimming van de Kemmelberg, de belangrijkste beklimming in Gent-Wevelgem, zou er uiteindelijk een kopgroep van negen overblijven, met snelle mannen als Bennett, Nizzolo en Trentin. Ook Van Aert was nog mee in de kopgroep en de Belg van Jumbo-Visma had als enige een ploeggenoot bij zich.

De kopgroep bleef goed samenwerken en na een versnelling van Nathan Van Hooydonck moesten Danny van Poppel en Bennett lossen in de kopgroep. De rest van de kopgroep bleef wel samen en kregen we een sprint van zeven man. In die sprint was Van Aert duidelijk de snelste. Hij won voor Nizzolo en Trentin.