Masia en debutant Acosta strijden om Moto3-winst in Grand Prix van Qatar

Op het Losail International Circuit in Doha is het nieuwe jaar in de Grand Prix-racerij echt begonnen. De jongelingen in de Moto3 trapten het jaar af met de Grand Prix van Qatar en dat werd een klassieke Moto3-race.

De eerste race van het jaar ging van start met Darryn Binder op poleposition en rookie Izan Guevara en John McPhee naast hem. Bij de start werd voorin flink gestreden en van positie gewisseld, in het middenveld gingen Dennis Foggia en daarna ook Deniz Öncü onderuit, waardoor de grote groep in twee delen opgesplitst werd.

Na een paar ronden ging het fout bij rookie Xavier Artigas: de 17-jarige vicewereldkampioen in het Junior Moto3-kampioenschap van vorig jaar probeerde ietwat enthousiast in te halen en kegelde Andrea Migno, McPhee én Jeremy Alcoba onderuit. Voorin kwam Jaume Masia ondertussen naar de leiding, ook Red Bull Rookies Cup-kampioen Pedro Acosta, Niccolo Antonelli en Sergio Garcia kwamen zich bij Binder melden.

Halverwege de race zat ook Kaito Toba er voorin bij, met verder nog altijd mannen als Binder, Gabriel Rodrigo, Garcia, Masia en Acosta. Zo bleef het de hele race gaan en met anderhalve ronde te rijden was het beeld nog altijd niet anders: Masia op kop, Binder, Antonelli, Acosta, Rodrigo, Guevara, Ayumu Sasaki en Toba er allemaal vlak achteraan.

Antonelli dook als leider de slotronde in, hoewel Masia er gelijk voorbij ging. Sasaki schoof door naar plek drie, maar gleed onderuit. Masia kreeg Acosta achter zich aan, maar hield vol en pakte de vierde overwinning uit zijn carrière, voor Acosta, die zijn eerste Grand Prix gelijk afsloot met een podiumplek. Binder knokte zich in de slotfase nog naar de derde plek.