Demonstratie Museumplein: aantal aanhoudingen nog niet bekend gemaakt

Op het Museumplein in Amsterdam is momenteel weer een demonstratie gaande tegen de coronamaatregelen. Onder de demonstranten bevinden zich wederom zorgpersoneel en veteranen.

Inmiddels is het grootste gedeelte van het Muiseumplein leeg, demonstranten worden per kleine groepjes verplaatst met een stadsbus. Er staat nog steeds een groepje demonstranten op het veld ingesloten (omringd) door politie/ME.

Update 22.00 uur: De politie maakt morgen pas bekend hoeveel aanhoudingen er zijn verricht. Verslaggever Arnold Karskens is ook aangehouden vanmiddag, ondanks zijn politieperskaart, maar inmiddels weer vrijgelaten.

Update 17.00 uur: De demonstratie lijkt nu echt op zijn eind te lopen, de omsingelde groep wordt nu ook afgevoerd naar de stadsbussen waarmee ze naar elders in Amsterdam worden verplaatst.

Update 16.20 uur: Er worden een groep demonstranten verplaatst met de bus, zie bovenste stream.


Update 15.35 uur: Er staan stadsbussen klaar om demonstranten te verplaatsen.

Update 15.20 uur: De demonstratie lijkt nu grotendeels ontbonden, het waterkanon heeft effect gehad. Er lopen nog wat mensen rond op het Museumplein. Ook lijkt er een kleine groep demonstranten ingesloten door politieagenten.

Eerdere berichtgeving: