Suriname dendert door voor kwalificaties WK en is te sterk voor Aruba

Suriname heeft ook zijn tweede wedstrijd in de WK-kwalificatie gewonnen. De ploeg van bondscoach Dean Gorré won zaterdagnacht in het Amerikaanse Bradenton (Florida) met 6-0 van Aruba, dat gecoacht wordt door Stanley Menzo. Woensdagnacht versloeg Suriname in Paramaribo de Kaaiman Eilanden al met 3-0.

De dertigjarige spits Nigel Hasselbaink, die uitkomt voor het Israëlische Bnei Sakhnin en een neef is van de befaamde goalgetter Jimmy Floyd Hasselbaink, had met een hattrick een groot aandeel in de zege van Suriname. De overige doelpunten kwamen op naam van Roland Alberg, Florian Jozefzoon en de Arubaan François Croes, die in eigen doel scoorde.

Bondscoach Dean Gorré selecteerde voor de WK-kwalificatie van Suriname diverse spelers met een verleden in de Eredivisie. Zo maken onder anderen Ramon Leeuwin, Shaquille Pinas, Ryan Donk, Warner Hahn, Damil Dankerlui, Kelvin Leerdam en Dion Malone deel uit van de ploeg.

Suriname komt uit in groep B van de CONCACAF-zone. Andere landen in de groep van Suriname zijn behalve Aruba en de Kaaiman Eilanden ook Canada en Bermuda. Canada is naar verwachting de sterkste tegenstander in de groep. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de playoffs. De drie winnaars van de playoffs strijden samen met toplanden Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras om drie WK-tickets. De nummer vier speelt nog een intercontinentale play-off.