SlopestyleskiŽrs sluiten seizoen af, Ledeux en Stevenson slaan dubbelslag

In het Zwitserse Silvaplana, gelegen in de prachtige Engadin, is voor de freestyleskiërs definitief een einde gekomen aan het World Cup-seizoen. Er stond nog één slopestylewedstrijd op het programma, de snowboarders komen daar zondag nog op in actie.

Vrouwen
Bepaald niet voor het eerst ging de winst naar Tess Ledeux, die daarmee ook de eindwinst in de World Cup pakte. De Française scoorde in haar winnende run onder meer een switch left 720 mute, switch right bio 900 safety en een right frontside 450 out op de afsluitende rail, beloond met 88,75 punten. Ledeux bleef daarmee twee thuisfavorietes voor: Sarah Höfflin werd met 86,50 punten tweede, voor de 83,75 van Mathilde Gremaud.

Mannen
Colby Stevenson was na afloop dolblij en dat was niet onterecht: hij pakte de dagzege én de eindwinst in de World Cup. Voor onder meer een switch right double 1440 safety, left double 1440 Japan to opposite Japan en een left back 810 tail out op de rail kreeg de Amerikaan 96,75 punten. Plek twee was voor de Noor Ferdinand Dahl en zijn 93,00 punten, de Amerikaan Alex Hall werd derde met 92,75 punten.