Sagan sprint naar eerste seizoenszege in Catalonië

Peter Sagan heeft zijn eerste seizoenzege binnen. De Slowaak van Bora-hansgrohe was in de zesde etappe van de Ronde van Catalonië de snelste in een pelotonsprint. Hij won voor Daryl Impey en Juan Sebastián Molano. In het algemeen klassement veranderde er niks en blijft Adam Yates aan de leiding.

Veel kansen krijgen de sprinters niet in de Volta Ciclista a Catalunya, maar vandaag stond de makkelijkste rit op papier op het programma, na de verschillende bergetappes eerder in de week. Toch kregen we vroeg in de wedstrijd een mooie kopgroep van vijf, met als bekendste naam Matej Mohoric.

Het peloton nam al snel de controle. Bora-hansgrohe in dienst van Peter Sagan had vooral de leiding in de ploeg, al kreeg de Duitse ploeg daarbij wel de hulp van DSM en ook UAE-Team Emirates reed mee op kop. Dankzij de samenwerking van de ploegen werden de vluchters op twintig kilometer van de meet alweer teruggehaald.

In de slotfase van de etappe lag nog een beklimming van de derde categorie. Daar waren verschillende aanvallen te zien, alleen was de beklimming niet zwaar genoeg om het verschil te maken en kregen we de eerste massasprint deze ronde. Daarin was Peter Sagan duidelijk de snelste van het pak en boekte zijn eerste seizoenszege.