Dramatische aftocht Bertens in Miami, ook Rus kansloos onderuit

2021 is nog niet het jaar van Kiki Bertens. De nummer elf van de wereld verloor opnieuw in twee sets, van de Russin Liudmila Samsonova. Het werd 6-2 en 6-1. Ook Arantxa Rus slaagde er niet in om de volgende ronde in Miami te bereiken. Het werd 6-2 en 6-3.

Ook in Miami wist Bertens geen set te winnen. Samsonova had nog geen uur nodig om de Nederlandse uit te schakelen. De nummer elf van de wereld pakte slechts drie games. In dit kalenderjaar wist Bertens nog geen set te winnen en pakte ze in totaal tien games. Ze verloor van Jelana Ostapenko in Doha van Tereze Martinkova in Dubai en nu dus Samsonova.

Rus had de tweede ronde bereikt door de Tsjechische Marie Bouzkova te verslaan, de nummer 47 van de wereld. Tegen de als 23e geplaatste Griekse Maria Sakkari kwam de Nederlandse nummer 84 van de wereldranglijst er in de eerste set niet aan te pas. Twee keer leverde ze haar opslagbeurt in en verloor de set met 6-2.

In de tweede set speelde Rus beter, maar kwam ze met 2-1 een break achter en die kon ze niet meer herstellen, Op 5-3 kreeg Sakkari drie matchpoints en was het op de tweede raak. Sakkari treft in de volgende ronde Samsonova.