FOK! Wat een weer: droog, vanuit het westen regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo!

Vanochtend is er vrij veel bewolking en komen er verspreid over het land komen enkele buien voor. Bij de buien is een kleine kans op hagel of een klap onweer. In de middag wordt het van het westen uit droog en klaart het steeds meer op, al neemt de hogere bewolking van het westen uit snel weer toe. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is west- tot zuidwestelijke en is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag neemt de wind af naar matig en draait dan naar zuidwest.

In de nacht van zaterdag op zondag is het half tot zwaar bewolkt en droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het zuidwesten tot 3°C in het oosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer neet de wind toe naar krachtig.

Zondag overdag wordt de bewolking in het noorden dikker en kan daar wat regen vallen. In de zuidelijke helft is de zon af en toe te zien en blijft het droog. In de loop van de middag wordt het ook in het noorden droog. Zondagavond klaart het van het zuidwesten uit op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot 14°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig, aan de kust wordt de wind krachtig tot hard. In de avond neemt de wind langzaam af. (Bron: KNMI)

 

Al met al was het geen slechte dag vandaag (Foto: _UserName_)
Al met al was het geen slechte dag vandaag (Foto: _UserName_)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.