Jong Oranje begint EK-21 met gelijkspel tegen Roemenië

Het Nederlands voetbalelftal onder de 21 is het Europees kampioenschap begonnen met een gelijkspel. Het team van Erwin van de Looikwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roemenië.

Jong Oranje begon goed aan de wedstrijd tegen Jong Roemenië en Perr Schuurs opende na een kwartier spelen de score. De centrale verdediger kopte een corner van Justin Kluivert binnen. Kort na de 1-0 van Nederland maakte Roemenië alweer snel gelijk. Andrei Ciobanu schoot uit een vrije trap de bal perfect in de kruising en liet daarbij Kjell Scherpen kansloos.

Oranje had het meeste balbezit tegen Roemenië, maar tot grote kansen kwam het niet, alleen Teun Koopmeiners was met een afstandsschot gevaarlijk. Roemenië dat verdedigend speelde had grip op het aanvalspel van Nederland en kwam er zelf een aantal keer gevaarlijk uit. Alexandru Pascanu was met een kopbal dicht bij de 2-1, maar zijn kopbal werd met een uitstekende reflex gekeerd door Scherpen.

In de blessuretijd was Ciobanu nog dicht bij de 2-1, maar opnieuw redde Scherpen knap en bleef het 1-1 tussen de beide landen.

Het elftal van Erwin van de Looi speelt zaterdag de tweede groepswedstrijd tegen Jong Duitsland, dat met 3-0 won van gastland Hongarije, de laatste tegenstander van Nederland in de groep. Alleen de eerste twee landen in de poule plaatsen zich voor de kwartfinales in mei.