Bennett sprint met groot machtsvertoon naar winst in Brugge-De Panne

Sam Bennett heeft dee Oxyclean Classic Brugge-De Panne op zijn naam geschreven. De Ierse sprinter was na ruim 200 kilometer de snelste in de massasprint. Hij won voor Jasper Philipsen en Pascal Ackermann.

Er stonden in Brugge heel wat topsprinters aan de start, onder meer Sam Bennett en Pascal Ackermann. Met drie passages door De Moeren, waar altijd wind staat, mochten we hopen op waaiers. Halverwege de koers probeerde Jumbo-Visma het op de kant te gooien, maar de Nederlandse ploeg slaagde niet in hun opzet.

Ook bij de tweede en derde passage werd de snelheid opgevoerd, maar er stond net te weinig wind om daar echt verschil te maken en zouden we na ruim 200 kilometer een massasprint krijgen. In die massasprint werd Bennett door zijn ploeg Deceuninck - Quick Step perfect gebracht, waarna de Ier het makkelijk afmaakte. Hij won voor Jasper Philipsen en Pascal Ackermann. Voor Bennett was het alweer zijn vijfde ritzege van het jaar. Eerder won hij twee ritten in zowel de UAE Tour en Parijs-Nice.