Dennis wint tijdrit Ronde van Catalonië, Kruijswijk vijfde

Rohan Dennis heeft de tijdrit in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Australiër van Team Ineos was de snelste over het 18,5 kilometer lange parcours. Hij won met vijf seconden voorsprong op de Fransman Rémi Cavagna. Joao Almeida werd derde in de tijdrit op 28 seconden, maar de Portugees is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De tweede etappe in de honderdste editie van de Volta Ciclista a Catalunya was een volledige vlakke tijdrit over 18,5 kilometer. De tijdrit was op het lijf geschreven van tweevoudig wereldkampioen Rohan Dennis. De Australiër maakte de favorietenrol helemaal en won de tijdrit in 22 minuten en 27 seconden en was daarmee vijf seconden sneller dan Rémi Cavagna.

De eerste twee in de tijdrit hadden in de eerste etappe tijd verloren en kwamen niet in aanmerking voor de leiderstrui. Joao Almeida kwam daarvoor wel in aanmerking. De Portugees klokte de derde tijd en start woensdag in een zware bergrit in de leiderstrui.

Steven Kruijswijk, die vandaag samen met Robert Gesink en Jos van Emden zijn contract verlengde, reed een keurige tijdrit en verloor 33 seconden en werd daarmee vijfde en staat in het algemeen klassement op de vierde plaats.