Bosz ontslagen bij Bayer Leverkusen

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Bayer Leverkusen. Dat heeft de Duitse club dinsdagochtend laten weten. Bosz verloor afgelopen weekend met 3-0 van laagvlieger Hertha BSC en dat was alweer de zevende nederlaag na de winterstop. Ook assistent-trainers Hendrie Krüzen en Rob Maas moeten weg bij de Duitse club.

"Door de ontwikkelingen van de laatste weken zijn we tot het besluit gekomen, dat het ontslag van Peter Bosz onvermijdelijk is", zegt directeur Rudi Völler op de clubwebsite. "De 3-0 nederlaag bij Hertha BSC was helaas het teken dat onze ploeg de laatste tijd telkens weer in hetzelfde patroon vervalt. Het is ons niet gelukt af te rekenen met de terugkerende fouten en weer de succesvolle weg in te slaan. Na een zakelijke en open analyse van de sportieve situatie zijn we daarom overeengekomen ondanks de grote waardering voor Peter Bosz tot een breuk te komen."

Bosz was sinds december 2018 werkzaam bij Leverkusen en leidde de club in zijn eerste seizoen naar de vierde plek en dus Champions League-voetbal. Vorig seizoen eindigde de voormalig trainer van onder meer Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund op de vijfde plek en bereikte de kwartfinale van de Europa League. Dit seizoen begon Bosz nog sterk en vlak voor de winterstop stond Bayer Leverkusen nog even bovenaan in de Bundesliga. In 2021 kwam het verval erin en haalde de ploeg nog maar twaalf punten in dertien wedstrijden.

Leverkusen heeft Hannes Wolf tot het einde van het seizoen aangesteld, in de hoop het tij te keren. "Hannes Wolf heeft als jonge trainer indruk gemaakt bij grote clubs, vooral dankzij de Bundesliga-promotie met VfB Stuttgart", vertelt technisch directeur Simon Rolfes.