Gameplay getoond van Six Days in Fallujah

Six Days in Fallujah. Waarschijnlijk zegt de titel je niets. Dat is niet vreemd ook, want de game werd oorspronkelijk in 2009 aangekondigd voor platformen van twee generaties geleden. Nu komt de game er toch echt aan, en staat het gepland voor een release later dit jaar.

Laten we eerst even de geschiedenis induiken. Uitgever Konami kondigde Six Days in Fallujah dus in 2009 aan. De game was gebaseerd op de Tweede Slag om Falluja, die in Irak plaatsvond eind 2004. De aankondiging van de game ging dan ook gepaard met een hoop controverse, gezien hoe recent de gebeurtenissen van de game hebben plaatsgevonden. Uiteindelijk besloot Konami zich terug te trekken uit het project en leek de game gedoemd te zijn tot mislukken.

Tot enkele weken geleden, toen de aankondiging kwam dat de game wel degelijk nog steeds bestaat en dat ontwikkelaar Highwire Games een uitgever heeft gevonden, namelijk Victura. Vandaag krijgen we de eerste echte kijk in hoe het staat met de ontwikkeling van de game, want na bijna 12 jaar krijgen we voor het eerst gameplay te zien van Six Days in Fallujah.

Six Days in Fallujah komt eind dit jaar naar pc en PlayStation- en Xbox-consoles.