Dominante snowboarders Totsuka en Kim sluiten af met halfpipewinst

In het Amerikaanse Aspen is ook voor de snowboarders in de halfpipe het World Cup-seizoen afgesloten. Er werd nog één keer gestreden, alvorens komend weekeinde in Silvaplana ook het seizoen op de slopestyle afgesloten wordt.

Vrouwen
Chloe Kim won de enige andere World Cup dit seizoen, de X Games én het WK en ook wedstrijd vier was voor het fenomeen. Met onder meer een enorme switch backside air, switch frontside 900 melon en een McTwist indy om het af te sluiten scoorde ze 90,50 punten. Ze klopte daarmee de Spaanse Queralt Castellet en diens 86,00 punten, terwijl de Japanse Sena Tomita met 82,50 punten plek drie veroverde.

Mannen
Yuto Totsuka won alles wat er te winnen viel en pakte ook de laatste wedstrijd weg. De 19-jarige Japanner kreeg in de finale 91,75 punten voor onder meer een enorme frontside double cork 1440 indy, gevolgd door een joekel van een switch frontside double 1260 weddle grab en aan het einde een double 1260 indy. Teamgenoot Raibu Katayama werd bij zijn comeback na drie jaar blessureleed met 86,75 punten tweede, voor de verrassende Duitser Andre Höflich's 84,00 punten.