Losgeslagen feestmenigte zorgt voor chaos in wetteloos Miami

Miami lijkt een vrijstaat te zijn geworden voor mensen die schijt hebben aan de coronamaatregelen. Duizenden vrijgevochten jongeren vieren er momenteel hun voorjaarsvakantie. Ze geven zich over zich aan een orgie van geweld en wetteloosheid.  Inmiddels zijn er zo'n duizend feestgangers zijn gearresteerd. De komende weken geldt een avondklok. Zo meldt het AD.

De beelden op social media lijken uit vervlogen tijden en staan in schril contrast met de vele gesloten voorzieningen. Duizenden feestende mensen staan op de populaire stranden in Miami en in het nabijgelegen uitgaansgebied. Ze dansen - vaak zonder mondneuskapje - dicht op elkaar op straat en springen boven op auto’s om te twerken.

De jongeren zijn massaal naar Miami toegekomen om hun voorjaarsvakantie (spring break) te vieren. Na een jaar vol met beperkingen door coronamaatregelen betekent dat vooral uit je dak gaan en ontladen in de staat Florida, waar veel voorzieningen juist open zijn.

De komst van veel ‘vakantiegangers’ zorgt al dagenlang voor chaos en ongeregeldheden in Miami. Sinds februari zijn al meer dan duizend mensen opgepakt en 86 vuurwapens in beslag genomen. Tevens zijn er al minstens vijf politieagenten gewond geraakt.

Zaterdag heeft Miami Beach de noodtoestand uitgeroepen en een avondklok (20.00 tot 06.00 uur) ingevoerd voor de drukste stranden en het populaire uitgaansgebied Art Deco District met diverse cafés, restaurants en nachtclubs.

Miami heeft gisteravond besloten om de avondklok te verlengen tot 12 april, hiervoor was een spoedvergadering belegd. Men hoopt zo te voorkomen dat studentenfeesten uit de hand lopen waardoor het coronavirus zich verder kan verspreiden. De snelwegen naar het druk bezochte Miami Beach worden gesloten.