Zes races, zes winnaars in de NASCAR Cup Series

Op de Atlanta Motor Speedway is alweer de zesde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden, de Folds of Honor QuickTrip 500. Dat leek vrij lang een uitgemaakte zaak te worden, maar niets is wat het lijkt in Wie is de Mol? én in NASCAR.

De race begon met Denny Hamlin voorop, Martin Truex Jr naast hem en Joey Logano en Brad Keselowski op de tweede rij. Na wat duelleren hield Hamlin alsnog de leiding vast tot aan de competition caution, met Kyle Larson achter zich. Bij de pitstops en herstart nam Larson de leiding over en vanaf dat moment domineerde en won hij de eerste stage, ruim voor Kyle Busch en Ryan Blaney.

Met Larson op kop begon de tweede stage, een seconde of tien later werd het geel alweer gezwaaid: Kyle Busch kende geen goede herstart en veroorzaakte zo problemen achter zich, waarbij broer Kurt Busch een veeg van Hamlin kreeg en de muur in spinde. Larson nam ook na de herstart het heft weer in handen en breidde zijn voorsprong gestaag uit, met een nieuwe stagewinst als resultaat, ruim voor Blaney en Alex Bowman.

Larson behield de koppositie in de pitstraat en begon dus weer vanaf positie één aan de laatste ruim honderd ronden. De caution volgde al na grofweg een ronde: Chase Elliott kampte met een probleem, vrijwel iedereen kwam gelijk weer nieuwe banden halen en daarbij ging Blaney dit keer wél voorbij aan Larson. Kyle Busch kon zijn plekje voorin voor de herstart inleveren, hij had te hard gereden in de pitstraat.

De herstart volgde met dit keer Blaney en Hamlin op rij één en Larson er vlak achter. Na een ronde of tien wapperde een stukje papier op leider Blaney's grill, waardoor hij wat snelheid verloor en achter Larson terecht kwam - de luchtstroom van Larson's auto trok het stukje papier er wel weer af. Het in principe laatste rondje pitstops kon Larson ook niet van de leiding houden, waardoor hij op weg leek te gaan naar de zege.

Met zo'n vijftien ronden te gaan begon Blaney flink op de achterkant van Larson te kruipen en met acht ronden te rijden ging hij er voorbij. Larson kon geen tegenaanval meer op poten zetten en dus werd Blaney de zesde winnaar in zes races dit jaar.