Ralf Schumacher over Mick: "Wordt een soort stagejaar voor hem"

Volgend weekend staat de eerste grand prix van het seizoen op het programma en zal (als het goed is) Mick Schumacher zijn racedebuut in de Formule 1 gaan maken. Zijn oom Ralf Schumacher verwacht dat het vooral een leerjaar voor zijn neefje zal worden.

"De Haas is de minst ontwikkelde auto, omdat het team zich liever richt op de auto voor 2022. Dat jaar komen er geheel nieuwe technische reglementen. Aan de andere kant profiteert Haas van de nieuwe Ferrari-motor, die naar verluidt veel beter is dan die van vorig jaar. Toch verwacht ik Haas helemaal achteraan, want Williams en Alfa leken tijdens de test veel sterker", zo spreekt Ralf zijn verwachtingen uit bij F1-Insider.

De oud Formule 1-coureur is duidelijk over de opdrachten die de jonge Schumacher heeft komend seizoen. "Mick kan slechts drie dingen doen: zo weinig mogelijk fouten maken, sneller zijn dan zijn teamgenoot en dan optimaal voorbereid naar 2022 gaan. Het wordt een soort stagejaar voor hem, dus we moeten allemaal niet te veel verwachten", zo lezen we op Motorsport.com.