Longo Borghini wint Trofeo Alfredo Binda, Vos tweede

Elisa Longo Borghini heeft op indrukwekkende wijze de Trofeo Alfredo Binda gewonnen. De 29-jarige Italiaanse reed in de laatste 25 kilometer reed op een van de vele beklimmingen weg uit het peloton en won vervolgens solo. Marianne Vos won het sprintje van de sterke achtervolgende groep.

De Trofeo Alfredo Binda is de oudste wielerkoers bij de vrouwen. De rensters moesten in totaal 142 kilometer afleggen met in de laatste zeventig kilometer, vier plaatselijke rondes met telkens de beklimmingen van Via Sciareda (0,8 km aan 8,4%), Chiesa Nuova di San Vittore en de Orino (3,1 km aan 4,4%).

Ondanks de vele aanvallen bleef het peloton lang samen. Op 25 kilometer van de aankomst op de beklimming van Orino plaatste Italiaanse kampioene Elisa Longo Borghini haar aanval. De renster van Trek-Segafredo had een klein gaatje op een sterk achtervolgende groep met daarin Marianne Vos. De Nederlandse had het gezelschap van Cecilie Uttrup Ludwig, Kasia Niewiadoma, Mavi García en Soraya Paladin.

Longo Borghini had bij het ingaan van de slotronde een voorsprong van vijftien seconden, maar in de slotronde bouwde de Italiaanse kampioene haar voorsprong alleen maar meer uit. Ze won uiteindelijk met een kleine twee minuten voorsprong. Vos, die in het verleden al vier keer deze wedstrijd wist te winnen, moest ditmaal genoegen nemen met een tweede plaats. Ze won het sprintje van de achtervolgende groep, voor de Deense Uttrup Ludwig.