Skiër Feller sluit World Cup-seizoen af met slalomwinst in Lenzerheide

Het World Cup-seizoen in het alpineskiën zit er na zo'n vijf maanden op: in het Zwitserse Lenzerheide werd de winter afgesloten met een laatste slalom bij de mannen, waar net als bij de vrouwen de eindklassementen al verdeeld waren.

De slalombokaal was vooraf al binnen voor Marco Schwarz, maar de Oostenrijker deed het niet rustig aan: hij noteerde de snelste tijd in run één, 0,18 seconden voor de Fransman Clement Noël. De Oostenrijkse vicewereldkampioen Adrian Pertl volgde op 0,62 seconden, één honderdste voor de grote Zwitser Ramon Zenhäusern.

Ook de Duitser Linus Strasser (+0,72), Manuel Feller uit Oostenrijk (+0,94) en de Zwitser Loïc Meillard (+0,97) bleven nog binnen een seconde van Schwarz, de jonge Italiaan Alex Vinatzer gaf exact één tel toe en de kersverse winnaar van de algemene World Cup, Alexis Pinturault, stond negende op 1,09 seconden.

Pinturault zette in de tweede run een scherpe tijd neer, waarmee hij Vinatzer en Meillard passeerde. Feller dook 0,11 seconden onder Pinturault's tijd door, Strasser leverde zes plekken in. Zenhäusern was aardig onderweg, maar Doppelmeter bleef achter een poortje hangen en vervolgens finishte ook Pertl niet.

Noël kwam 0,08 seconden tekort om Feller's tijd te verbeteren, waarna Schwarz het World Cup-seizoen af mocht sluiten. Dat ging niet geweldig: hij maakte een fout en finishte op 0,76 seconden van Feller als zesde, waardoor zijn landgenoot de winst pakte, voor Noël en Pinturault.