Uitslag PEC Zwolle - VVV-Venlo

Jos Luhukay is er in zijn eerste duel als hoofdtrainer bij VVV-Venlo niet in geslaagd punten te pakken. Op bezoek bij PEC Zwolle werd de achtste wedstrijd op rij verloren: 2-1.

VVV was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg ook meerdere kansen op de 0-1. Vito van Crooij was vanuit een vrije trap gevaarlijk, maar de beste kans was er voor Georgios Giakoumakis. De Griekse topscoorder had echter zijn vizier niet op scherp, want uit een vrije kopkans kopte hij de bal naast.

Gedurende de eerste helft kwam PEC Zwolle wat beter erin en probeerde de thuisploeg het met enkele afstandsschoten. Dat leverde nog niet het gewenste resultaat op en dus gingen de beide ploegen rusten met een 0-0 stand. Zwolle zette in het begin van de tweede helft het spel door, waarmee ze de eerste helft waren geëindigd. Na een uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via een kopbal van Invaller en Manchester City-huurling Slobodan Tedic.

Lang kon Zwolle niet genieten van de voorsprong want Roy Gelmi sloeg na een corner toe uit een scrimmage. Toch zouden de drie punten in Zwolle blijven: Christian Kum veroorzaakte een ongelukkige penalty, die werd benut door Thomas Lam.

Nummer vijftien VVV verloor zo zijn achtste competitiewedstrijd op rij en staat nog wel op de vijftiende plaats, maar kan vandaag door Willem II voorbij worden gestoken als Willem II minimaal een puntje haalt tegen Vitesse. PEC Zwolle lijkt zich door de zege wel veilig te hebben gespeeld en het verschil met VVV bedraagt nu zeven punten in het voordeel van Zwolle.