Nieuw-Zeelandse skisensatie Robinson sluit World Cup-seizoen af met fraaie zege

In het Zwitserse Lenzerheide is het World Cup-seizoen voor de alpineskiesters afgesloten. Dat gebeurde met de achtste en laatste reuzenslalom van het seizoen, waar behalve de dagwinst weinig meer te behalen viel: het eindklassement op de reuzenslalom en het algemeen klassement waren al beslist.

In run één was Mikaela Shiffrin de beste, maar de verschillen in de top waren klein: de verrassende Sloveense Meta Hrovat volgde op één tiende van een seconde, net als de Italiaanse Marta Bassino, die al zeker was van eindwinst in het reuzenslalomklassement. De zoals altijd uiterst aanvallend skiënde Nieuw-Zeelandse Alice Robinson stond vierde op 0,77 seconden, verder bleven alleen de Zwitserse Michelle Gisin (+0,81) en de Oostenrijkse slalomkoningin Katharina Liensberger (+1,08) nog een beetje in de buurt van Shiffrin.

Liensberger leverde in de tweede run een plekje in bij Federica Brignone, die ook nipt voorbij ging aan Gisin. Robinson maakte weer grote indruk en dook maar liefst 1,29 seconden onder Brignone's tijd door, waarna Bassino vier plekken inleverde en Hrovat op 0,48 seconden van de Nieuw-Zeelandse terecht kwam. Shiffrin mocht het vrouwenseizoen dan afsluiten, maar kon niet aan wonderkind Robinson tippen: ze kwam 0,28 seconden tekort en de jonge Nieuw-Zeelandse boekte alweer de derde World Cup-zege uit haar loopbaan.