Snowboardster Jörg sluit carrière af met podiumplekken, dubbelslag March

In de diepe sneeuwlagen van het Duitse Berchtesgaden is het World Cup-seizoen voor de alpinesnowboarders afgesloten. Dat gebeurde met een parallelslalom op zaterdag, gevolgd door een teamwedstrijd op hetzelfde onderdeel op zondag.

Vrouwen
Selina Jörg kondigde vooraf aan afscheid te gaan nemen en dat deed de Duitse winnares van olympisch zilver (2018) in stijl: via zeges op de Zwitserse Ladina Jenny, de Oostenrijkse Julia Dujmovits en landgenote Carolin Langenhorst plaatste ze zich voor de finale. Dat deed Julie Zogg uit Zwitserland ook en wel via de Oostenrijkse veterane Claudia Riegler, diens landgnote Daniela Ulbing en de Japanse Tsubaki Miki.

In de kleine finale ging Miki onderuit, waardoor Langenhorst haar eerste podiumplek in ruim vier jaar tijd kon pakken. Jörg ging in de finale aan de leiding, maar in de slotmeters kwam Zogg nog langszij en pakte ze de winst af van de tweevoudig regerend wereldkampioene op de parallelreuzenslalom, die zo wel op mooie wijze individueel afscheid kon nemen. Michelle Dekker en Kiki Bedaire de Prairie plaatsten zich niet voor de knockoutfase.

Met haar zege wipte Zogg in het eindklassement op de parallelslalom over de tegenvallende Russische Sofia Nadyrshina heen, het algemeen klassement - inclusief de reuzenslalom - was voor de Duitse Ramona Hofmeister.

Mannen
Aaron March deed een gooi naar de eindwinst in de World Cup en dat ging goed: hij klopte de Japanner Shinnosuke, de Oostenrijker Andreas Prommegger en landgenoot Edwin Coratti op weg naar d finale. Daarin trof hij de Oostenrijker Alexander Payer, die won van landgenoot Lukas Mathies, de Italiaan Mirko Felicetti en nóg een landgenoot, Arvid Auner.

In de kleine finale was Auner met één honderdste te sterk voor Coratti, waardoor de Oostenrijker zijn eerste World Cup-podium kon vieren. March zette alles op alles in de spannende finale en wist daarin met welgeteld acht honderdsten van een seconde af te rekenen met Payer.

Veteraan March, die al zo'n anderhalf decennium meedraait in de World Cup, pakte daarmee na 2017 opnieuw de parallelslalombokaal, maar voor het eerst in zijn carrière ook de algemene parallelbeker.

Landenwedstrijd
Ondanks de aanwezigheid van twee of zelfs drie duo's voor meerdere landen, waren de halve finales mooi verdeeld: Dario Caviezel en Julie Zogg uit Zwitserland klopten het 'oude' Oostenrijkse duo Claudia Riegler/Andreas Prommegger, Dmitry Loginov en Sofia Nadyrshina waren namens Rusland te sterk voor de Duitsers Selina Jörg en Stefan Baumeister.

In de kleine finale rekenden Baumeister en Jörg af met Prommegger en Riegler, waardoor Jörg's carrière definitief voorbij was. Loginov en Caviezel gingen in de finale exact gelijk op, maar Nadyrshina wist Zogg te verslaan en schonk het Russische team zo de winst.