Noorse skiŽrs winnen parallelwedstrijd bij World Cup-finale

Tijdens de World Cup-finale voor de alpineskiërs in het Zwitserse Lenzerheide kon er vrijdag eindelijk een wedstrijd afgewerkt worden. Na het afgelasten van de afdalingen en super-G's - het weer zat tegen - kon de parallellandenwedstrijd wél doorgang vinden.

De hele wedstrijd werd gekenmerkt door één opvallende zaak: het blauwe parcours was véél sneller dan het rode parcours. Sterker nog, vanaf de kwartfinales werden in totaal 32 races afgewerkt en daarvan werden er welgeteld twee gewonnen door iemand op het rode parcours.

De Noorse wereldkampioenen begonnen in de kwartfinales met een nipte winst op de Amerikaanse ploeg, waarna een herhaling van de WK-finale volgde tegen Zweden. Ook nu was Noorwegen te sterk en in de finale wachtte Duitsland. De Duitsers hadden afgerekend met Italië en Oostenrijk, zoals alle andere wedstrijden eindigden die ook in 2-2.

Bij een 2-2 stand gaat het om de opgetelde tijd van de snelste man en snelste vrouw van elk team, zo ook in de finale. Kristina Riis-Johannessen verloor van Andrea Filser, maar Leif Kristian Nestvold-Haugen klopte Linus Strasser. Kristin Lysdahl was Lena Dürr de baas, waarna Alexander Schmid namens Duitsland won van wereldkampioen Sebastian Foss-Solevaag.

Op tijd ging de winst echter toch naar de Noren, terwijl de derde plek naar Franziska Gritsch, Fabio Gstrein, Katharina Huber en Adrian Pertl uit Oostenrijk ging: zij waren te sterk voor het Zweedse kwartet.