Uitslag sc Heerenveen - FC Twente

Sc Heerenveen en FC Twente hebben vrijdag doelpuntloos gelijkgespeeld.

Beide ploegen stonden in het Abe Lenstra-stadion aan de aftrap zonder hun topscorer. Henk Veerman, goed voor dertien doelpunten dit seizoen, ontbrak bij Heerenveen omdat zijn vrouw op het punt staat te bevallen. Danilo, die voor Twente ook op dertien doelpunten staat, werd door Ron Jans gepasseerd voor het duel met Heerenveen.

Zonder de topscoorders kregen de beide ploegen kansen om de score te openen, al had FC Twente de meeste kansen. In de eerste helft was Twente dicht bij de 0-1. Luciano Narsingh kreeg de eerste kans. De buitenspeler van Twente kreeg de bal van Queensy Menig, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Even later was was Menig opnieuw betrokken bij een gevaarlijke aanval. Opnieuw was hij de aangever, maar dit ditmaal eindigde een inzet van Jesse Bosch op de paal.

Heerenveen was met Siem de Jong het dichtst bij een doelpunt. Uit een dieptepass van Joey Veerman volleerde De Jong de bal recht op de keeper.

Sc Heerenveen hield een puntje over aan het duel met FC Twente, maar had in de slotfase daar wel opnieuw de hulp van de paal voor nodig. Menig was dichtbij, maar een lobje over Heerenveen-keeper Erwin Mulder eindigde in de blessuretijd op de paal, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntje.

Het verschil blijft door het gelijkspel op drie punten staan tussen de beide ploegen.