Reddit-achtige actie: ‘beleggers verruilen massaal aandelen Tesla voor Volkswagen’

Een paar weken geleden zorgden ze voor vuurwerk bij GameStop, nu hebben Reddit-achtige beleggers Volkswagen in het vizier. Gaat de koers van het VW-concern hierdoor binnenkort ook door het dak? Meer hierover in de Stentor.

Volgens het Duitse opinieblad Der Spiegel roemen kleine beleggers de strategie van de VW-Groep op internetfora zoals Reddit. Dit heeft als gevolg dat de koers van het VW-aandeel omhoogschiet. Een maand geleden kostte een aandeel VW nog 170 euro, inmiddels staat de koers bijna 40% hoger namelijk rond de 230 euro. Vergeleken met een jaar geleden is de koers zelfs verdrievoudigd. 

Volgens professionele investeerders hebben Volkswagen’s ambitieuze verkoopdoelen voor elektrische auto’s de aandacht getrokken van kleine beleggers in de Verenigde Staten. Op internetfora als Stocktwits en ‘Wall Street Bets’ op het internetplatform Reddit wordt VW getipt als het nieuwe Tesla volgens Der Spiegel. 

Volgens het Duitse opinieblad heeft dit tot gevolg dat aandelen Tesla worden verruild voor VW-aandelen. De koers steeg gisteren met bijna 15 procent naar het hoogste punt in 12,5 jaar: 253 euro. Dit komt neer op een stijging van vijftig procent in de afgelopen vijf dagen en daarmee de sterkste stijging van de VW-aandelensinds het najaar van 2008.