Ajax eenvoudig naar kwartfinales Europa League

Ajax heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Europe League. De Amsterdammers hadden de heenwedstrijd al met 3-0 gewonnen van Young Boys en ook in de return was Ajax te sterk voor de Zwitserse ploeg: 0-2.

In Bern begon Young Boys het beste aan de wedstrijd. Op het kunstgras kreeg de Zwitserse ploeg enkele mogelijkheden om de score te openen, maar na twintig minuten kwam Ajax op voorsprong via David Neres. De Braziliaan schoot vanuit een lastige hoek voor open doel de 0-1 op het scorebord.

Na de 0-1 kreeg Ajax meer controle op Young Boys. De Amsterdammers gaven geen kansen meer weg en kregen zelf kansen op de 0-2, alleen waren die niet besteed aan de Ajacieden en bleef het bij rust 0-1.

Snel in de tweede helft besliste Dusan Tadic de wedstrijd. De aanvoerder van Ajax schoot raak vanaf de strafschopstip nadat de scheids na ingrijpen van VAR vanwege hands de bal op elf meter legde. Eerder in de wedstrijd greep de VAR niet in toen Edson Alvarez hands maakte.

Na de 0-2 ging Young Boys op zoek naar een eretreffer en leek ook al snel de 1-2 te maken. Alleen na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt van de Zwitsers afgekeurd vanwege buitenspel. In het vervolg van de wedstrijd geloofde Ajax het wel en werden de nodige wissels doorgevoerd. Ondanks dat kregen de Amsterdammers nog enkele mogelijkheden op de 0-3, onder meer via invaller Oussama Idrissi.

Uiteindelijk zou het 0-2 blijven en won Ajax in totaal met 5-0 van Young Boys en plaats de ploeg van Erik Ten Hag zich voor de kwartfinales van de Europa League. De loting voor de kwartfinales is vrijdagmiddag.