Pieters pakt de winst in Nokere Koerse, Robeet wint bij de mannen

Amy Pieters heeft de tweede editie van Nokere Koerse voor vrouwen gewonnen. De 29-jarige Nederlandse was na 124 kilometer met daarin verschillende kasseistroken de snelste van een kopgroep van drie. Ze won de sprint voor Grace Brown en Lisa Klein.

Bij de dames kregen we een gesloten koers, die op veertig kilometer van de streep werd open gebroken met een aanval van de Australische Grace Brown. Ze kreeg niet veel later het gezelschap van Amy Pieters en de Duitse Lisa Klein.

De achtervolging in het peloton verliep moeizaam, doordat het peloton in meerdere stukken gebroken was. Toch zou het kleine peloton de koplopsters tot tien seconden naderen, waarna de kopgroep weer zou uitkopen. In de sprint met drie was vervolgens Pieters duidelijk te sterk voor haar medekoplopers.

Bij de mannen ging de winst verrassend naar de Belg Ludovic Robeet. In de laatste twee kilometer reed hij weg bij zijn medevluchter Damien Gaudin. De twee zaten lange tijd mee in een kopgroep van acht. Net zoals bij de vrouwen wist de kopgroep het peloton net voor te blijven. Voor Robeet was het zijn eerste overwinning bij de profs.