NASCAR: vijf winnaars in vijf races na zege Truex

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond: op de Phoenix Raceway in Arizona werd alweer de vijfde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden, de Instacart 500.

De race begon met poleposition voor Brad Keselowski, die Kyle Larson achter zich en Denny Hamlin met Christopher Bell achter zich had - zo was het althans in theorie, want Larson moest naar achteren op de grid en Bell schoof op naar plek twee, voor Hamlin en Ryan Blaney.

Hamlin overtuigde aan het begin en had de leiding op het moment dat de competition caution afgeroepen werd. Een spin van Alex Bowman zorgde even voor een caution, maar Blaney bleef de sterkste en won de eerste stage, voor Penske-teamgenoten Joey Logano en Keselowski.

Logano nam in de pitstraat de leiding over en begon op kop bij de herstart, maar al snel volgde een caution: rookie Anthony Alfredo werd door Cody Ware de muur in gedrukt. Na die onderbreking ging Logano verder waar hij mee bezig was, hij won de tweede stage vrij simpel, voor Martin Truex.

Met een kleine negentig ronden te gaan veranderde er aan kop wat: Truex had het gat naar Logano gedicht en nam de leiding over. Een probleem voor Tyler Reddick zorgde met een ronde of vijftig te gaan voor een caution, waarin iedereen een stop maakte: de weggezakte Logano won daar vier plekken en pakte de leiding terug.

Een spin van Kyle Busch zorgde voor een nieuwe caution, waarna Truex bij de herstart de leiding weer overnam. Hij reed Logano op een steeds groter gat en boekte een overtuigende zege, waarmee hij na vijf races de vijfde racewinnaar van het jaar is.