Stempotlood te koop voor 25.000 euro

Vandaag zijn de verkiezingen van de Tweede kamer. Dit jaar loopt dat net iets anders dan anders, zo kunnen er drie dagen worden gestemd, kan men per post stemmen en het belangrijkste: in veel gemeentes mag je het rode potlood houden! Handelsmensen, zoals Nederlanders zijn gaan er gelijk mee aan de haal en proberen het te slijten op marktplaats.

Voor de potloden gebruikt werden, was er hier en daar al stress en kwamen de potloden later, sommige stembureaus konden daardoor niet open om 7:30 uur. Vroege vogels werden doorverwezen naar stembureaus die wél over de rode potloden beschikken. Inmiddels zijn alle potloden verdeeld over de stembureaus en worden ze eenmaal gebruikt om later doorverkocht te worden. 

Op marktplaats wordt 25.000 euro gevraagd voor een stempotlood, "unicum, 1x gebruikt" staat erbij vermeld. Veel gemeentes hebben een eigen ontworpen potlood. Zo heeft de Gemeente Doetinchem hun gemeentenaam op het potlood staan en weer een ander heeft de houten kleur met rode punt waarop "TWEEDE KAMER VERKIEZINGEN 2021" staat. De verkooppraatjes zijn vermakelijk, de een wil gewoon wat verdienen, een ander vindt de kleur niet mooi en weer een ander had liever een lang potlood gewild in plaats van een korte.

Of er daadwerkelijk potloden zijn verkocht is onduidelijk, wel wordt er op geboden. 

Achterhoeks stempotlood, special edition (Foto: _UserName_)
Achterhoeks stempotlood, special edition (Foto: _UserName_)