FOK! F1-manager 2021 is van start!

Voor het eerst vonden dit jaar de wintertests van de Formule 1 plaats op het circuit van Bahrein. Niet geheel toevallig, want daar start binnenkort ook het nieuwe seizoen. Door de coronacrisis is de GP van Australië, de traditionele opener van het seizoen, uitgesteld naar midden november, maar het is de FIA alsnog gelukt om in totaal 23 ronden op de kalender te krijgen. In september vindt dan ook eindelijk de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985 plaats.

Reden genoeg om ook dit jaar weer de FOK! Formule 1-manager 2021 te openen! Net als de voorgaande edities kan je weer een team bestaande uit twee coureurs, een chassis en een motor samenstellen. Daarmee kun je punten halen voor de plek waarop die onderdelen in een F1-grandprixweekend zijn geëindigd. Voor die punten wordt budget uitgekeerd, waarmee je je team kunt verbeteren.

De onderdelen variëren in waarde, al naar gelang ze beter of slechter gepresteerd hebben in een raceweekend. Naarmate het F1-seizoen vordert zal de waarde van de onderdelen steeds geleidelijker veranderen. Hierbij geldt dat de recente prestaties wel degelijk nog enkele schommelingen in de waarde van een onderdeel teweeg kunnen brengen. Lees meer hierover in de speluitleg.

Qua puntentelling is er niks veranderd. Net als de voorgaande jaren worden er geen strafpunten uitgedeeld, om een 'dubbele straf' te voorkomen. Wel is er voor de coureur met de snelste raceronde een extra bonus.

Om je direct in te schrijven voor de FOK! Formule 1-manager klik je hier. Kijk ook bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Je kunt ook een pm sturen aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), of een bericht achterlaten in het speciale F1-manager 2021-topic in het Formule 1-forum.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Let op! De eerste managerronde sluit op vrijdag 26 maart 2021 om 23:59 uur. Zorg dat je voor die tijd je het door jou samengestelde team hebt opgeslagen voor de Grand Prix van Bahrein

We wensen je veel plezier met het seizoen 2021 van de FOK! Formule 1-manager!

Max Verstappen tijdens de wintertest in Bahrein in de nieuwe Red Bull RB16B (Bron: Getty Images / Red Bull Content Pool)
Max Verstappen tijdens de wintertest in Bahrein in de nieuwe Red Bull RB16B (Bron: Getty Images / Red Bull Content Pool)