UEFA wil hoe dan ook publiek bij EK, KNVB zet alles op alles

Ongeacht hoe de coronacrisis ervoor staat, zijn EK-wedstrijden in lege stadions onbespreekbaar voor de EUFA zo heeft bondsvoorzitter Aleksander Ceferin laten weten. De KNVB gaat er alles aan doen dat mogelijk te maken vertelden ze aan de NOS.

"We hebben diverse scenario's, maar de optie om welke wedstrijd dan ook in een leeg stadion te spelen, is van tafel", zo vertelde Ceferin.

Tijdens het EK van komende zomer zullen meerdere wedstrijden gespeeld worden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De KNVB zegt er alles aan te willen doen die wedstrijden met supporters te kunnen spelen. "Ik zie het meer als de ambitie die we onszelf ook opleggen dan dat ik onder druk sta van de UEFA. We gaan ons stinkende best doen om het maximaal aantal supporters op een veilige en verantwoorde manier binnen te laten komen", aldus secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong.

Volgens de KNVB bobo eist de UEFA niet dat er ten koste van alles publiek aanwezig moet zijn. "Daar heb ik niets van gezien tot op heden. Dat ze ons proberen te prikkelen, dat hoort ook wel een beetje in een sportomgeving, toch?"