Prey en Dishonored vibes in nieuwe Deathloop-trailer

Via website Game Informer zijn nieuwe beelden naar buiten gebracht van Deathloop, de op handen zijnde action/adventuregame van Dishonored-makers Arkane Studios. In de trailer, wat eigenlijk meer een soort 'gun showcase is', zien we verschillende wapens en tools die de speler in de schoot geworpen krijgt.

Wederom is duidelijk dat Deathloop een boel erfenissen uit voorgaande games als Dishonored en Prey meekrijgt. We zien bijvoorbeeld varianten van bekende bovennatuurlijke krachten zoals Dishonored's 'blink' en de mogelijkheid om zoals in Prey turrets in je voordeel te gebruiken.

In Deathloop speel je als Colt, een huurmoordenaar die moet zien te ontsnappen uit een time loop op een afgelegen eiland. Aan het einde van iedere nacht wordt alles op het eiland weer "gereset" á la Groundhog Day. Met een combinatie van speciale vaardigheden, stealth, parkour en een enorm arsenaal wapens tot je beschikking moet je acht doelwitten zien uit te schakelen voordat de time loop weer herstart. 

Deathloop verschijnt op 21 mei voor PlayStation 5 en pc. Na een jaar (console-)exclusiviteit zal de game ook naar Xbox Series X|S komen.